Je gellak laat los? 10 redenen...

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 13:31

WAAROM BLIJFT JE GELLAK NIET ZITTEN?
Het is natuurlijk niet gebruikelijk, maar het kan voorkomen dat je gellak vroegtijdig loslaat of gaat chippen. Stom, maar geen paniek: er kunnen hier tal van redenen voor zijn. Wij vertellen je graag hoe het kan dat je gellak soms niet blijft zitten, én we geven je tips om het de volgende keer te voorkomen.

1. DE GELLAK LAAT LOS OMDAT HET TE KORT (OF TE LANG) IS UITGEHARD.
Lees voordat je begint met je manicure goed en zorgvuldig de instructies. Het is namelijk belangrijk te weten hoelang de gel nagellak uitgehard moet worden onder de LED Lamp. Wanneer de gellak namelijk te kort of te lang uithardt, hecht de laag erop niet goed. Hierdoor kan de nagellak in één keer loslaten.

2. DE GELLAK BLIJFT NIET ZITTEN OMDAT JE DE VERKEERDE LAMP HEBT GEBRUIKT.
Wij raden je sterk aan om de gel nagellak uit te harden met een LED lamp van Pink Gellac. Onze lampen zijn afgestemd op onze producten voor het beste resultaat. Wil je een eigen lamp gebruiken, let dan op de wattage en gebruik een LED lamp van 7-15 watt. Benieuwd naar welke lamp het beste bij jou past? Bekijk ons gehele assortiment met gellak lampen.

3. FOUTE POSITIE AANHOUDEN IN DE LAMP.
Dit is een veel gemaakte fout! Veel mensen stoppen hun vingers helemaal achterin de lamp, terwijl op die plek geen licht schijnt. Het is dus belangrijk dat je je vingers plat en in het midden onder de lamp houdt.

4. NAGELS ONVOLDOENDE VOORBEREIDEN.
Het is belangrijk om de nagels goed voor te bereiden met een gellak prep routine. Zo mogen je nagels een uur van tevoren niet in contact komen met water, zodat ze droog genoeg zijn. Duw daarnaast altijd je nagelriemen terug en vijl je nagels in vorm. Met een polijstblok of een nagelvijl ruw je de nagels vervolgens goed op. Ontvet daarna de nagels met Cleaner en breng als laatste nog een laag Prep Booster aan.

5. HET NIET JUIST ONTVETTEN VAN DE NAGELS.
We legden het al eerder uit, maar het is toch een stap die wij graag willen benadrukken. Het ontvetten van de nagels moet zorgvuldig gebeuren om te voorkomen dat de gellak chipt. De correcte manier om je nagels te ontvetten is door een Nail Wipe te doordrenken met Cleaner. Pak de wipe vast met je duim en wijsvinger en ga hiermee over heel je nagel heen; ook langs de zijkanten en de nagelriemen!

6. DE GELLAK NIET OP DE VOLLEDIGE NAGEL AANBRENGEN.
Het is belangrijk dat je de gellak op de volledige nagel aanbrengt. Let er wel op dat je minimaal 1 millimeter vrijhoudt tussen de nagelriemen en de nagellak. Zo voorkom je lifting!

7. BESCHADIGDE NAGELS.
Wanneer het oppervlak van de nagel beschadigd is, kan Pink Gellac minder goed hechten. Het is dus belangrijk om zwakke nagels goed te blijven verzorgen. Want zeker bij dunne nagels kan de manicure sneller chippen. Heb jij dunne, broze nagels? Gebruik dan de Rubber Base voor de beste hechting. Verzorg daarnaast je nagels met de Nail Foundation of de Nail Recovery.

8. TE LANGE NAGELS.
Wanneer nagels te lang zijn scheuren ze sneller. Het kan helpen om je nagels rond te vijlen, omdat rechthoekige nagels sneller chippen. Bovendien geldt dat je nagel eerder chipt als je je nagel veel belast; probeer dit dus te voorkomen.

9. JE NAGELS ALS GEREEDSCHAP GEBRUIKEN.
Gebruik je weleens je nagels om dingen open te maken? Of gebruik je je nagels bij huishoudelijke klussen? Probeer dit dan te voorkomen, want dat gaat helaas ten koste van je mooie manicure. Gebruik de volgende keer dus 'echt' gereedschap in plaats van je nagels!

10. NAGELS NIET SEALEN.
Door de nagels te sealen voorkom je dat de gellak chipt. Sealen betekent dat je, naast de bovenkant, ook de zijkanten en de onderkant van de nagels lakt. Zo voorkom je dat lucht en water onder je gellak komt.

Zit de oplossing voor jou hiertussen? Wij hopen dat je nu nog langer kan genieten van jouw Pink Gellac manicure! Mocht je er toch nog niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.