HOW TO: Gellak aanbrengen...

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 16:25

Je hebt een gellak starterspakket gekocht of cadeau gekregen (bofkont) en wilt nu weten: where to start? Lees hier hoe je zelf eenvoudig je nagels prepareert en vervolgens zelf gellak aanbrengt. Als je zelf gellak gaat zetten, heb je de volgende producten nodig:

JE NAGELS VOORBEREIDEN VOOR GELLAK

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een mooie gellak manicure begint met de perfecte Prep Routine. Duw je nagelriemen terug met de Orange Woodstick. Verwijder vervolgens dode huidcellen en oneffenheden op de nagels met het polijstblok. Vijl daarna je nagels in de gewenste vorm en neem je nagels af met een Nail Wipe en Cleaner. Zorg voor een stofvrije omgeving om in te werken. Breng tot slot een dun laagje Prep Booster aan en laat dit 30 seconden aan de lucht drogen (niet onder de lamp).

STAP 1: BRENG DE BASE COAT AAN OP DE NAGELS

Nu is het tijd om een dun laagje Base Coat aan te brengen. Houd ongeveer een millimeter afstand van de nagelriemen. Laat vervolgens de Base Coat 60 seconden uitharden onder de ledlamp. Hierna is het goed de gellak nog een minuutje af te laten koelen voordat je zelf de gellak kleur aanbrengt.

STAP 2: GELLAK KLEUR AANBRENGEN

Het is zover, het moment om zelf gellak te zetten. Het is belangrijk om de gellak kleur zo dun mogelijk aan te brengen en ook hier weer een millimeter van de nagelriemen af te blijven. Lak ook de top van de nagel mee. Laat de nagels vervolgens 60 seconden onder de ledlamp uitharden. Breng eventueel zelf nog een tweede laag gellak aan en laat ook deze laag weer 60 seconden uitharden onder de lamp. Laat de nagels tot slot nog een minuut afkoelen.

STAP 3: TOP COAT AANBRENGEN

Nu is het tijd om de Top Coat aan te brengen. Bij deze stap is het wederom belangrijk om een millimeter afstand van de nagelriemen te bewaren. Ook lak je de toppen van de nagels extra zorgvuldig mee. Laat deze Top Coat laag vervolgens 60 seconden uitharden onder de ledlamp. Heb je de Shine Top Coat gebruikt? Neem dan na een minuut de plakkerige laag af met een Nail Wipe en de Cleaner.

EEN GOEDE NAZORG

Nadat ook de Top Coat is uitgehard en je eventueel de plakkerige laag hebt afgenomen, volgt de naverzorging. Breng de Cuticle Oil aan op de nagelriemen. Zo houd je jouw nagelriemen gezond en voorkom je dat ze uitdrogen.

THAT’S IT!

Goed gedaan, het resultaat mag er zijn! Je kunt nu twee weken lang genieten van de perfecte gellak manicure van Pink Gellac. Wil je weten hoe je gellak snel en effectief verwijdert? Bekijk dan onze how-to-video waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je zelf gellak verwijdert.

Heb je nog vragen? Schroom niet en neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. We helpen je graag!

NOG EEN PAAR BONUS TIPS!

  • Warm het flesje gellak voor gebruik op. Dat kan makkelijk door deze 30 seconden tussen je handen te houden. Zo zorg je ervoor dat de pigmenten goed met elkaar mengen.
  • Sluit de flesjes direct na het lakken en houd ze uit de buurt van de ledlamp, anders drogen de gellak en het kwastje uit. Dit kan ook gebeuren bij het lakken van de nagels in de zon. Let hier dus op!
  • Strijk het kwastje van de gellak goed af om luchtbellen te voorkomen.
  • Hydrateer dagelijks je nagels en nagelriemen voor een langdurig resultaat, vooral in de winter.
  • Trek nooit de gellak van je nagels af wanneer er een stukje loslaat. Dit beschadigt namelijk je nagels.

Laat je gellak snel los? Lees dan eens al onze tips in ‘De Perfect Prep Routine’. Grote kans dat je een stap hebt overgeslagen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.