DROGISTERIJ.


NIEUWS.

Bekijk hier onder het laatste nieuws over DA Drogisterij van Zwol.

INZICHT IN JE GEZONDHEID?

CHECK! DOE DE DA GEZONDHEIDSCHECK!

Hoe zit het met je bloeddruk, stress, glucose of cholesterol? Doe de GezondheidsCheck bij ons en weet binnen een paar minuten hoe goed je bezig bent! Dat is handig en geeft een goed gevoel!

Het is fijn om je goed te voelen. Voor de een is dat een uitdaging, voor de ander vanzelfsprekend. Bij ons kijken we altijd naar wat het beste is voor jou en we helpen je met adviezen die bij jou passen. Daarom introduceren we de DA GezondheidsCheck. Diverse checks die je vertellen hoe het met je gaat. 

CHOLESTEROLCHECK.

PRIJS: € 5,-

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Met een simpele check kunnen in een paar minuten verschillende cholesterolwaarden worden bepaald.

Door middel van een vingerprik wordt een druppel verkregen. Die wordt aangebracht op een teststrip. Vervolgens meet en berekent de Mission Cholesterolmeter:
1. Het totale cholesterol
2. Het HDL-cholesterol (High Density Lipoproteïnen, ofwel 'goed cholesterol')
3. De triglyceridenwaarde (Vetcellen in het bloed)
4. De LDL-waarde (Low Density Lipoproteïnen, ofwel 'slecht cholesterol')
5. De cholesterolratio (de verhouding totale cholesterol tot HDL)

GLUCOSECHECK.

PRIJS: € 5,-

Diabetes, ofwel suikerziekte, kun je hebben zonder dat je het doorhebt. Veel mensen hebben nauwelijks klachten. Goed om af en toe eens je bloedglucose (ook wel: bloedsuiker) te laten meten. Is die te hoog, dan kan dat een indicatie zijn voor diabetes.

In de winkel wordt door middel van een vingerprikje een druppel bloed verkregen. Daarin wordt gemeten wat de bloedsuiker is op dat moment. Deze check kan ook niet nuchter gedaan worden.

BLOEDDRUKCHECK.

PRIJS: GRATIS

Een goede bloeddruk helpt je hart en vaten gezond te houden. Omdat je een hoge bloeddruk zelf meestal niet doorhebt, is het belangrijk deze af en toe te laten meten. 

Daarvoor ga je rustig op een stoel zitten. Je krijgt een manchet om je bovenarm, waar lucht in gepompt wordt. De bloeddrukmeter meet nu de onder- en bovendruk. De optimale bloeddruk is 120 (bovendruk) om 80 (onderrduk). Is je bovendruk hoger? Dan heb je een verhoogde bloeddruk.